Pro Activa Open Arms rebrà la recaptació dels gots reutilitzables del Sunsplash

ago 18th, 2018 | By | Category: Noticies, Prtd

El festival internacional reggae Rototom Sunsplash de Benicàssim, a través de la seva Associació Cultural Exodus, focalitzarà en l’ONG Proactiva Open Arms l’acció solidària que desenvolupa cada edició en suport a diferents entitats, organitzacions o projectes socials. Del 16 al 22 d’agost, tota la recaptació obtinguda pel sistema de gots reutilitzables per eliminar el consum de plàstic anirà destinada a aquesta embarcació de rescat humanitari la missió de la qual  és salvar les vides de les persones que tracten d’arribar a Europa per mar fugint del horror econòmic, social o polític.

Exodus és una organització sense ànim de lucre que centra la seva activitat en la promoció de la pau, la igualtat i la justícia social, i dóna suport a la cooperació i solidaritat internacional, la defensa dels drets humans, el respecte al medi ambient i l’educació. Valors en què encaixa la seva acció el festival reggae i que tant aquest com Exodus busquen garantir a través d’aquest projecte solidari amb l’ONG de suport als refugiats. Per a la seva posada en marxa s’instal·laran contenidors per tot el recinte on es poden dipositar els gots, de manera que l’euro abonat prèviament pels mateixos no serà retornat als que vulguin participar en aquesta iniciativa voluntària i servirà per donar suport a la tasca de Proactiva Open Arms. Personal voluntari d’informar el públic del projecte i de la causa social que es pretén donar suport.

Dramàtica situació a la Mediterrània

La negativa de diversos països europeus a acollir fa escassos dies a dos vaixells de rescat o les traves sofertes pel propi vaixell de Proactiva Open Arms per poder atendre mil migrants a la deriva posen en evidència, segons ha manifestat Exodus, la dramàtica situació que es viu al Mar Mediterrani , i que denuncia públicament al costat del Rototom Sunsplash.

Una realitat que va contra la història del mar Mediterrani, un lloc de contacte i intercanvi entre el nord i el sud del món i, a més, bressol de la civilització mediterrània, assenyalen. Segons la seva opinió, la Mediterrània ha de recuperar el seu rol d’acollida i d’esperança cap a les persones que desitgen una vida millor i en aquest sentit lloen la disponibilitat declarada per Barcelona per acollir en el seu port als pròxims migrants a bord del Proactiva Open Arms . Un gest que segueix al precedent de València amb l’Aquarius, amb 629 persones rescatades per el procés d’acollida ha ofert el seu suport el Rototom Sunsplash a través d’Exodus.

El festival posarà en marxa en dos mesos el projecte de suport a l’Open Arms mentre concreta noves línies d’acció amb els migrants que van arribant en funció de les necessitats que traslladin les administracions i organitzacions que gestionen el procés d’acollida.

L’any passat l’acció solidària impulsada per Rototom Sunsplash a través del sistema de gots reutilitzables permetre recaptar 12.000 euros, que van ser donats a l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló per a la compra d’una furgoneta adaptada per al trasllat dels seus usuaris.

Did you like this? Share it:
Tags: ,

Comments are closed.