5è dia al Sunsplash, Beres, Protoje i Puppa Albo,…

ago 21st, 2018 | By | Category: Concerts, Noticies, Prncpl, Prtd

Cada cop tenim el final del festival més a prop, i en la memòria del cinquè dia al Rototom se’ns quedarà el tros de concert que va fer Beres Hammon ahir a la nit. Sí, també hi van actuar Protoje repassant la seva discografia i fent tornar boig al públic o Puppa Albo que un any més va fer que la yard del Main Stage es quedés molt petita. Però si hem de destacar una actuació per damunt de les altres aquesta és sense cap mena de dubte la de Beres que ho va bordar.

Però comencem per la tarda, ahir hi havia una xerrada imprescindible al Foro Social, s’hi trobaven membres de Pro Activa Open Arms, de Pallasos en Rebeldia i Proem-AID parlar-nos de la crisi d’humanitat que pateix la nostra societat, per obrir més les ments i canviar el relat de tot el que està passant al Mediterrani, a Palestina o a les frontera sud d’Europa. Xerrada molt important i que va deixar sense lloc a moltissima gent que la va seguir d’empeus estoicament.

Ara sí arribem a la nit entre gelats i batuts, entre circ i Reggae University – On hem pogut escoltar a David Rodigan -.

El plat fort del festival són els concerts, i si l’altre dia us explicàvem que sovint sentim que la gent del festival aprecia poc els clàssics, o els grups més nombrats -si mirem l’assistència de públic – ahir va ser el torn de constatar que bona part de la gent que ronda per aquí es va perdre un dels millors concerts d’aquesta edició, ahir us deiem que el show que ha muntat Rodigan és espectacular, doncs Beres Hammon no té res a envejar al britànic. Beres va pujar al damunt de l’escenari dispossat a refrescar-nos de la calorada de la tarda, i com una alenada d’aire fresc no ens va deixar parar de ballar i cantar en cap moment, espectacular com després de tants anys continua transmetent de la manera que ho fa, Feel Good o can you play some more entre molts d’altres van sonar de meravella i la Harmony House s’acopla al jamaicà de luxe que si en algun moment pot tenir una baixada en la veu ni tant sols es nota.  Grandíssim concert que es quedarà com una de les millors actuacions que hem vist enguany.

Si a Beres hi va haver-hi poca gent, una vegada més el públic va respondre a la crida del Main Stage amb l’actuació de Protoje, el jamaicà va saltar a l’escenari dispossat a petar-ho, i la veritat és que no ens podem queixar, potser l’hem vist en més bona forma, però una pila de kilometres en cotxe per arribar d’Amsterdam a tocar al Sunsplash de ben segur que van passar factura. Sigui com sigui l’esplanada gran del festival es va omplir per ballar i cantar amb Protoje i la seva Indiggnation Band, no va faltar cap dels seus temes més corejats, Who Knows, Kingston be wise, No guarantee,… membre d’aquesta nova fornada de musics jamaicans Protoje ja compta amb més d’un tema cridat a convertir-se en clàssic i ahir no van faltar-hi. Bon concert del de jamaica que deixa a tothom content.

Mentre Protoje estava al Main Stage, a la Dub Academy arrencaba una altra actuació que va ser de 10, Adala es presentava acompanyat d’Emma Youth, Paula Bu i Alex Bass i King Siva poqueta gent per gaudir de l’actuació – la majoria de gent estava a Protoje – però els que s’hi van passar s’hi van quedar captivats pel set que ens oferien els catalans.

L’encarregat de tancar el Main Stage ahir era l’Italià Alborosie, el Sunsplash i Puppa Albo viuen una història d’amor des dels seus inicis, de fet Alborosie va rebre l’impuls del festival en els seus inicis, i ahir es presentava a Benicàssim per acostar-nos el seu nou àlbum molt ben acompanyat, i un any més l’esplanada més gran del recinte no va donar per encabir a tota la gent que va acostar-se a escoltar a l’italià. Gran concert d’Alborosie que va trencar-ho i que va comptar amb les colaboracions de Protoje, de Kabaka Pyramid, Duane Stephenson o dels components dels Wailers Tyrone Downie, Junior Marvin i Aston Barret Junior per engrandir el ja gran sò de la Shengen Band. Una pàgina més que escriuen junts el festiva i Alborosie, crec que no li hem vist mai cap mal concert a Puppa Albo i menys aquí al Rototom, ahir no va ser menys, l’italià tancava una nit memorable al Main Stage i donava pas a la resta de la nit que venia amb cartell de luxe també.

Danakil, King Jammy, David Rodigan, Ras Kuko,…… la nit és jove.

Did you like this? Share it:
Tags: , , ,

Comments are closed.