5è dia al Rototom: Africa prèn el Main Stage amb Youssou N’Dour

ago 18th, 2017 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

Arrenquem la cinquena nit al Rototom, ja hem arribat a l’equador del festival i segons les xifres oficials han passat ja prop de 100.000 persones pel recinte, cosa que es diu ràpid. El matí passa ràpid amb el descans que ens ha donat el sol, i la tarda entre el Magico Mundo – cada any hi ha més nens, més families que vénen a passar uns dies al festival. – el Circ, el Pachamama, la Reggae University on per cert l’altre dia vam poder veure The Rockers en el marc del Film Fest – si, hi ha un mini festival de cinema també -.

La nit comença amb l’energia habitual que només pot portar al damunt de l’escenari Bennie Man, el jamaicà ho fa de forma contundent i més crits dels que ens agradaria, és el que el públic que s’hi acosta demana i el que vol ballar. Poquet públic per rebre una de les estrelles del Dancehall, un públic que va voltant i parant-se a veure altres shows que ofereix el festival. Necessitem urgentment algú que faci cròniques de dancehall….

A la Dub Academy estan obrint, com casi cada dia, els Blackboard Jungle, que no tenen res a envejar a cap dels sounds que passen al llarg del festival per aquesta àrea.

Raging Fyah són els següents a pujar al Main Stage, aquesta serà la nota roots de la nit, són uns dels primers grups a assentar-se en el mal anomenat reggae revival, també van ser els primers en passar pel Rototom i ara hi tornen per mostrar que estan més en forma que mai, presentant el seu nou disc Everlasting salten encantats al damunt del Main per fer-se còmplice del púbic que ara comença a omplir una mica més la planada gran del Sunsplash.

Christopher Martin pren el relleu a l’escenari per presentar el seu àlbum debut, el púbic omple cada cop més el Main Stage, i Martin no deceb gens ni mica, show enèrgic, amb el cantant totalment entregat i jugant amb el públic en tot moment. Nosaltres aprofitem per anar cap l’altre escenari on hi podem veure concerts. El Lion Stage és el germa petit, però sovint és el lloc ideal per descobrir o redescobrir artistes de totes nacionalitats. Aquesta nit anem a veure el concert que Lasai hi fa amb la Wagwaan Band. El gup mallorquí sona de luxe i riddim rere riddim sap acoplar-se perfectament al que demana el cantant. Lasai està curtit en mil i una nits de concerts i soundsystems, aquesta experiència la demostra al damunt de l’escenari aprofitant el temps per fer ballar i cantar al públic, que ha vingut expressament a veure’l, Lasai fa un concert marcat pels seus ritmes i temes més roots, i al final d’aquest convida a sortir a Sr. Wilson que improvitza al costat del seu amfitrió per jugar una estona al damunt de l’escenari, també hi puja Alana Sinkei per aportar el seu grà de sorra.

Tornem al Main Stage per veure a un dels mites de la música africana per exel·lència, Youssou N’Dour, el senegalès va acompanyat d’un grup de música espectacular, i només amb les primeres notes ens fa arribar els aires africans al Desert de la Palma. Ritmes hipnòtics que fan la delicia del públic, que coreja quan arriba la mítica seven seconds, o que es queda embadalit amb el ballarí que acompanya al senegalès i que no para ni un moment al damunt de l’escenari.

La nit acaba altra vegada al Main Stage, nosaltres anem cap a la Dub Academy que hi tenim a Daba Makourejah al costat dels Blackboard Jungle, amb aquesta gran veu anem cap a dormir, això ja arriba a la recta final i ens queden encara moltes coses i concerts per veure.

Did you like this? Share it:
Tags: , , ,

Comments are closed.