4rt dia de Rototom: Do the Reggay

ago 16th, 2017 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

Seguim passejant al ritme dels baixos pel Desert de La Palma de Benicàssim. Sembla que avui, dia 15 d’agost, ha començat a arribar la gent que hi faltava, comença la segona quinzena d’agost i la gent arriba al festival amb les forces intactes i amb totes les ganes de començar a ballar.

Nosaltres hem començat el dia a la platja, a la Sunbeach, un altre d’aquells espais desconeguts per molts, però que sempre està bé passar-s’hi, aquest és el millor remei per passar la calor i si a més t’hi trobes a lAngelo de Blood and Fyah o a Chalart58 al costat de Brother Wildman possan-t’hi la banda sonora doncs encara hi estas més a gust, sol, reggae i platja és una combinació guanyadora.

Musicalment aquesta nit s’obria amb Pressure Drop, Toots Hibert & The Maytals saltaven puntuals a l’escenari, amb problemes de coordinació i descampsats en algun moment de l’inici del concert finalment van conjuntar-se i arrencar amb un concert clavat al que vam poder veure a Barcelona fa uns mesos, Toots continua tenint un poder de convocatòria únic i ahir a primera hora del vespre es va omplir tota la yard del Main Stage amb les primeres notes del Pressure Drop. Com vam poder veure a Barcelona si en algun moment la veu de Toots va fallar o no va arribar es va trobar recolzat per les coristes. Un Toots que als seus 74 anys es va mostrar encantat d’estar altra vegada al festival i que ho va donar tot. Temes com 54-46 Was My Number, Funky Kingston, Sweet and Dandy o Monkey Man van fer vibrar i gaudir a un públic totalment encantat amb el jamaicà.

De California arribaven Stick Figure, els americans es presentaven al Sunsplash per primer cop amb el seu reggae contundent i de guitarres estridents. Com us deiem ahir va arribar molta gent i el públic es va quedar a veure als californians, que tot i no tenir una gran quantitat de públic si que van poder gaudir de molt més públic que altres grans artistes els dies anteriors.

Una veu que sorprèn gratament és la Treesha que salta al damunt de l’escenari disposada a ficar-se al públic a la butxaca, amb una veu imponent i una backing band curtida el concert va anar passant de cançons pròpies a versions de Dawn Penn, Marcia Griffiths,… La backing band que era Evolution i de la que Treesha forma part com a corista es quedava al damunt de l’escenari per rebre a Gentleman i Kymani Marley.

La nit, al Main Stage, acaba amb un dels espectacles que la gent esperava amb moltes ganes, Gentleman i Kimany Marley que presentaven el seu projecte havien aixecat moltes expectatives, el show no va defraudar a ningú, la gent d’Evolution llençats al damunt de l’escenari i els dos cantants turnant-se al micròfon, amb algunes carències vocals però entregats al cent per cent. Kimany aprofitaba per recordar al seu pare amb un seguit de covers que feien les delícies del públic que omplia tota la planada del Main Stage. Concert molt divertit que acabava amb Gentleman tirant-se cap al públic i cantant entre la gent que embogia amb l’alemany donant-se el gust de barrejar-se amb tots ells.

Kebra Ethiopia havia estat petant-ho a la Dub que a hores d’ara ja s’ha quedat petita amb el nou format. La nit segueix a la Dancehall amb King Turbo, amb Nattali Rize entregada al damunt del Lion Stage gaudint i fent gaudir del seu concert. Els ritmes africans arriben avui de la ma de Jokkoo. Demà (avui), arribem a l’equador del festival i ja han passat 100.000 persones a gaudir del reggae i de l’ambient.

No podem acabar aquesta crònica sense tenir un record per l’Ibra, un jove assistent al festival que ha mort a la platja de Benicàssim fora de la programació del festival.

 

Did you like this? Share it:
Tags: , , , ,

Comments are closed.