Anul·len la llicència del Nowa Reggae

mar 30th, 2016 | By | Category: Noticies, Prncpl, Prtd

Avui ens hem llevat amb una notícia que ens ha carregat de ràbia i de tristor per igual, segons informa El Periódico el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès la llicència que permetia al Nowa Reggae ser el Nowa Reggae:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs interposat per un grup de veïns de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i ha anul·lat la llicència concedida per l’ajuntament d’aquesta localitat per a la celebració del Festival Nowa Reggae del 2011, al considerar que vulnerava la normativa acústica. El tribunal ha dictaminat, a més, que el consistori ha d’indemnitzar amb 3.000 euros per danys morals cadascun dels 12 veïns que es van sumar a la reclamació.” ( Informa El Periódico )

El Nowa Reggae naixia fa més de deu anys a Vilanova i La Geltrú i pel seu escenari han passat les veus més destacades de la història de la música jamaicana, des de que Junior Kelly pujés a l’escenari en la seva segona edició, la Platja del Far ha escoltat veus com les de Derrick Morgan, Lee Perry, Ken Boothe, Abyssinians, Greg lee i Alex Desert de Hepcat, The Congos, Romain Virgo, U-Roy, Pablo Moses, Luciano o Heptones entre d’altres, tots ells història de la música reggae, per no parlar del bo i millor de l’escena estatal i europea i la creme de la creme dels Soundsystems d’arreu.

El Nowa no és un festival fet per a guanyar diners – l’idea l’Associació Cultural Nowa Reggae i l’executa un exèrcit de voluntaris . – I pot ser és aquí on recau el problema, si el nom fos Sònar, Cruïlla o Primavera Sound de ben segur que el problema s’hauria resolt d’una altra manera,  és trist que una vegada més la cultura, la més incòmode, es criminalitzi i no es pugui sortir d’aquest atzucac, i que una vegada més la justícia es situi al costat del que té més recursos.

Did you like this? Share it:
Tags:

Comments are closed.