Aquest dissabte torna el Reggus amb la seva 22a edició

sep 21st, 2015 | By | Category: Noticies, Programes, Prtd

NdP: Novetats en la 22a edició del Reggus, el Festival de reggae, ska i altres herbes de Reus. La més destacada és el canvi de data, que enguany serà el dissabte 26 de setembre, coincidint amb els darrers dies de la Festa Major de Misericòrdia. L’emplaçament continuarà sent el mateix, La Palma de Reus, l’espai històric on s’ha celebrat el festival, que amb 22 anys de vida segueix sent el festival de reggae en actiu més veterà de l’estat espanyol i un dels més antics d’Europa.

Com en anys anteriors, també hi haurà altres festes prèvies durant la setmana prèvia, per tal d’omplir la capital del Baix Camp de reggae i cultura jamaicana en general.

Di Farm aposta una vegada més per la presència internacional al cartell del Reggus. Si l’any passat va venir el jamaicà afincat a Alemanya Skarramucci, enguany serà l’alemany Dr. Ring Ding (juntament amb la Freedom Street Band) l’encarregat de fer moure la cintura als assistents amb el seu característic i conegut ska. Cal recordar que en l’edició de l’any passat, un artista internacional tornava a ser cap de cartell del Reggus després de cinc anys.

A més, a banda de shows en format sound system, el festival tornarà a apostar clarament per les bandes, donant el protagonisme que li pertoca a la música tocada en directe per músics. Com en anys anteriors, també hi ha una aposta per portar a Reus artistes estatals, figures emergents o representatives de Catalunya i, especialment, el Camp de Tarragona.

Així a més de Dr. Ring Ding hi podrem veure a Soweto, Yeyo Pérez, The High Connection, Fire Warriors, o el Showcase del Camp que ajuntarà a quatre cantants del Camp de Tarragona (Sistah Usha, Kronosound, Limbo i Baino) i una convidada especial (Caliah Mar -Colòmbia/Tenerife) i que aniran apareixent a l’escenari per cantar els diferents ritmes (‘riddims’) que seleccionaran diversos selectors de Di Farm Produccions. Es tracta d’un show que intentarà acostar l’essència de les antigues ‘dancehalls’ o zones de ball jamaicanes, tan característiques de l’illa caribenya. I finalment uns altres que hi podrem veure seran Studio Oner’s

El festival obrirà les portes a les 20:00 hores i l’entrada costarà 10 euros anticipada i 12 euros a taquilla. Les entrades anticipades es podran adquirir als següents establiments a partir del dia 2 de setembre: Bar Campus (Reus), Bar Absenta (Reus), Bar Teïna (Reus), Wrung Store (Tarragona), Shiva Music (Tarragona).

Us deixem amb l’entrevista que li hem fet a l’Arnau Borràs de Di Farm Produccions per parlar-nos sobre el festival d’enguany:

Organitza: Di Farm Produccions, amb la col·laboració, entre altres, del Bar Campus i Associació Cultural Reggus.

 

Did you like this? Share it:
Tags:

Comments are closed.