El Tren s’omple de bona vibra catalana

oct 19th, 2014 | By | Category: Concerts, Prncpl

Els Train To Roots estàn de gira per Catalunya, País Valencià, Madrid i el País Basc. Avui, cosa poc habitual, farem la crònica de dos dels concerts que han ofert la banda de Sardenya a Catalunya, el del dimecres 15 d’0ctubre a la Sala Apolo (Bcn) i el del dissabte 18 d’Octubre a la Sala La Mirona (Salt). Dos concerts tan semblants musicalment com diferents pel que fa al públic. Si a Barcelona els de Sardenya es presentaven com a caps de cartell acompanyats d’Auxili, a Girona el reclam per la gran majoria eren els valencians Aspencat.

Comencem pel què va passar el dimecres a la sala Apolo, Auxili van ser els encarregats d’obrir la nit amb una molt bona acollida de públic, també comptaven amb els seus incondicionals, un grup jove que mostren un directe carregat d’energia i que mostra tot el potencial que són capaços de desenvolupar al damunt de l’escenari. Els valencians van saber aprofitar l’ocasió de tocar en un acte ja consolidat en l’escena reggae de Barcelona com és el Cannibal SoundSystem per presentar-se a molta de la gent que s’havia acostat a veure als Train To Roots. I van servir un gran preludi al que seria el concert de la nit deixant al públic llest per la descàrrega d’energia que són els directes dels Train To Roots.

Els de Sardenya saltaven a l’escenari, com sempre, disposats a no deixar reposar al públic, amb la sensació que jugaven a casa, no en va el col·lectiu que més estrangers aporta a Barcelona és l’italià. Així, amb les primeres files del públic plenes d’italians que coneixien tots els temes de Train To Roots, van sonar les primeres notes d’un concert que serviria per presentar al públic el nou treball anomenat Growing. Els Sards recentment han perdut la col·laboració de Paulino, un dels tres vocalistes originals del grup, però el seu directe no se n’ha ressentit gens ni mica, saben portar al públic al seu terreny i temes com It’s not a crime, Faya, o Fogu, un tema en el que reivindiquen l’ús de totes les llengües minoritàries i les identitats nacionals com la Sarda, fan que el públic no pari de ballar i corejar els temes.

Pel què fa al concert de Girona Train To Roots ho van tenir bastant més complicat, els acompanyaven Aspencat que en l’últim any no han parat de girar per terres valencianes i catalanes i que han omplert el buit que han deixat grups com Obrint Pas, els valencians ofereixen una mescla de hip hop i reggae molt atractiva i van ser els seus seguidors els que van omplir la Mirona de Salt. Un públic escandalosament jove omplia a rebentar la sala la nit de dissabte i tots i totes anaven a veure Aspencat, potser que hi hagués algun despistat que anava a veure Train To Roots però aquesta no va ser la sensació. El concert va començar puntual, amb poc públic i a anys llum de l’escenari i va acabar amb la sala ja plena i moltíssima de la gent amb la samarreta voleiant al ritme de Shame. Realment l’evolució del concert va ser espectacular, va ser una nit de picar pedra, d’enamorar un públic que no coneixia els seus temes i de complicitat, molta complicitat. Referències continues a Sardenya i el procés que està vivint Catalunya amb la demanda d’independència – més tard els membres del grup ens confessarien que el camí que està seguint Catalunya és on s’enmirallen els Sards. – I un continu teva meva amb el públic va acabar resultant en una simbiosi boníssima. Molts dels assistents que havíen anat a veure Aspencat de segur que van sortir molt satisfets per haver descobert un nou grup del que fins dissabte a la nit ni havien sentit a parlar. I és per això pel que els ha de servir aquesta gira a Train To Roots, perquè si a Italia i a part d’Europa i casa nostra són prou coneguts, sobretot dins l’escena reggae, fora d’aquest moviment no ho són tant i concerts com els de Girona fan que es puguin donar a conèixer de manera immillorable.

Després va arribar el moment d’Aspencat, un altre dels grups valencians que a força de concerts s’ha convertit en un dels grups punters de l’escena musical catalana i valenciana, amb el reggae com a fil conductor per mesclar-lo amb ska, hip hop o dubstep i amb missatge reivindicatiu és un altre dels grups que recull la flama d’Obrint Pas. La veritat és que sonen molt bé i els seu directe és molt potent, el dissabte a Girona van gaudir d’un públic totalment entregat als seus temes i que des del tema inicial En Els Teus Ulls – amb riddim del Make it Bun Dem de Damian Marley – no van parar de corejar tots els temes del grup. Aspencat compta  amb una secció de vents molt treballada i les veus del Kiko i l’Ivan que saben enganxar al públic; van demostrar ser un grup molt treballat i que amb quasi bé deu anys a l’esquena i quatre àlbums els queda ben poc per demostrar,a nosaltres ens va servir per descobrir un nou grup que té molt a dir dins l’escena i que seguirem de ben a prop.

 

Did you like this? Share it:
Tags: , ,

Comments are closed.