Rototom Sunsplash: Romain Virgo i les Dub Files de Baldini

ago 18th, 2014 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

Explicar el dia a dia del Sunsplash és complicat, no per falta de paraules, si no per falta d’espai i de temps, no arribes a tot, és impossible, i això fa que cada un dels assistents al festival el visquin d’una manera diferent, si vols estar a la Dub Academy no pots arribar a temps al concert de l’Ska Club i et perdràs algun dels concerts de l’escenari principal. Al matí el sol et lleva i et porta de bracet a la dutxa d’aigua gelada, cosa que s’agraeix, aquesta deu ser l’activitat que fem tots sí o sí. A partir d’aquí tot es tracta d’escollir i la oferta és el suficientment gran com perquè el meu festival sigui diferent al de molts dels assistents. Ahir vam decidir fugir del Main Stage a l’hora que tocava Bennie Man i anar a veure l’espectacle que ens havia preparat Paolo Baldini a la Dub Academy.

Abans d’això, però, vam poder veure algun concert que altre, a qui li va tocar obrir el Main Stage va ser Collie Buddz, el nord-americà va començar el concert amb molt poc públic, però només van caldre dues cançons per convocar una pila de públic que s’acostava corrent cap al Main per escoltar i corejar els seus temes, la planada principal del Main Stage no va parar de rebre públic, si bé no es va acostar tanta gent com la nit anterior amb Busy Signal si que es va acostar molta gent al ritme de temes com Blind to you, Light it up o What a Feelin’.

Collie Buddz va tocar al davant de moltíssima gent no li va passar el mateix a Mo’ Kalamity, la proposta de la de Cabo Verde és molt interessant, la sintonia entre el roots i el soul junt amb una gran veu fan que sigui una artista a seguir i a descobrir, potser arribava al Rototom amb poc cartell i per això va acostar-s’hi poca gent a veure-la que de ben segur es van emportar al record un gran concert, no la perdeu de vista perquè val molt la pena.

I va arribar un dels concerts que teníem marcat al calendari, havíem vist Romain Virgo al Nowa del 2013 i ens havia sorprès molt, la veritat que la música del jamaicà parla per ella sola. Virgo es deixa la pell a dalt de l’escenari, la veu ho paga i no és aquella veu carregada de soul que podem escoltar en les gravacions d’estudi; tot i així escoltar-lo cantar Mi caan sleep, No money o Another Day Another Dollar, per nombrar-ne algunes, en directe és tot un luxe; Romain Virgo va omplir la yard del Sunsplash amb el públic entregat als seus temes i amb un somriure dibuixat als llavis cada cop que sonaven les primeres notes d’algun tema.

Les 00:45 era l’hora que molta gent tenia marcada per anar cap al Main Stage, en una edició del Sunsplash en la que el dancehall té més protagonisme que altres anys esperàvem que el concert de Bennie Man omplis a rebentar el Main Stage, no va ser així, s’hi va acostar moltíssima gent a veure a un dels grans del dancehall però no va tenir el poder de convocatòria que esperàvem. No us podem parlar del concert de Bennie Man, ja sabeu que no som grans admiradors del dancehall i encara menys dels concerts que sovint van sobrecarregats de crits i pull ups. Així que vam decidir anar a veure el què passava a la Dub Academy, on sota la batuta de Paolo Baldini s’havien d’aplegar Mellow Mood, Sr. Wilson, Andrew I i Forelock, una pila de gent pel què és la carpa de la Dub Academy, però és que a més van aparèixer Infinite, Kabaka Pyramid, Irie Souljah i Sista Uwimana. Un espectacle per recordar, ningú es va quedar rere d’un altre i cada nova aparició o nou tema d’algun dels presents era una ovació, el públic entregat i els mc’s pletòrics van fer que la sessió de l’italià és quedés curta, la gent amb moltes més ganes de continuar escoltant els ritmes que proposava Baldini als diferents cantants que van disfrutar de valent. No sabríem destacar un moment d’aquest espectacle, potser el punt culminant de l’actuació amb el Dance Inna Babylon que va fer que el públic embogis amb Mellow Mood, Sr. Wilson, Andrew I, Forelock i Irie Souljah. La traca final a una actuació que molts, públic i artistes, recordaran d’ara endavant.

La nit continuava a tots els espais, nosaltres ens perdem entre un lloc i l’altre, una estona a l’Ska Club, al Showcase una altra mica i altra vegada cap a la Dub Academy per acabar finalment al llit a descansar que avui això continua amb Gladiators, Mellow Mood & Friends, Anthony B, Jajcoustix, The Toasters,….

Did you like this? Share it:
Tags: , , , , , ,

Comments are closed.