Rototom Sunsplash: Mellow Mood i Anthony B omplen el Main Stage

ago 19th, 2014 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

Tres nits hem passat ja, quatre si comptem el pre-festival i el que queda. Quan arribes al Sunsplash després de quatre anys ets conscient que no podràs veure-ho tot, que el festival és molt llarg i has de reservar les forces per arribar sencer a l’últim dia, el problema arriba quan cau la nit i comencen els concerts i Sounds i demés espectacles, les ganes d’arribar a veure-ho tot o una part de tot fa que vagis d’escenari en escenari, que et quedis ballant a l’Ska Club o al Showcase, que et deixis emportar pels baixos de la Dub Academy,… quan t’adones passen de les cinc i el sol et treu del llit poca estona després. En fi les penúries de qualsevol festival d’estiu i que com diuen sarna con gusto no pica, no ens queixarem pas.

Va anem pel que toca que són els concerts, ahir obrien el Main Stage Gladiators amb Droop Lion a la veu, la veritat és que el concert que vam veure va estar molt bé, no es va acostar tanta gent com podríem esperar, ni que sigui pel nom d’uns clàssics com Gladiators. Com deia el concert va estar molt bé, Droop Lion té una veu que a mi particularment m’encanta, potser li falta una mica més de taules a dalt de l’escenari però el conjunt és molt satisfactori. El problema però és que no vam veure un concert de Gladiators, el grup aprofita el nom i que encara té algun membre original per fer bombo, però el sò i la veu no recorden a Gladiators, toquen les seves cançons i sonen molt bé amb la veu de Droop Lion però no és el mateix. En fí un altre succedani com molts d’altres Skatalites, Wailers, Original Wailers,… – que està molt bé i que toquen molt bé però que no deixen de ser grups de versions aprofitant-se de nom.

Si per veure els Gladiators no es va acostar gaire gent pitjor ho van tenir Jese Royal & Dubtonic Kru, el jamaicà encara no és molt conegut i no va aconseguir aplegar gaire gent al davant de l’escenari, la veritat és que escolant-lo mostra un potencial molt gran, tot i que potser el Main Stage li va quedar gros no va parar en tota l’estona d’animar als que s’havien aplegat a l’escenari gran del Rototom.

No va passar el mateix amb Mellow Mood, els italians per fi tenien el seu concert al Main Stage després de molts anys tocant al Showcase o apareixent pel main amb alguna col·laboració. L’any passat se’ls va quedar petit el Showcase i aquest any tenien la oportunitat per fi de demostrar que tenen seguidors arreu, la yard del Main Stage es va omplir per rebre els dos bessons que van oferir un concert ple d’energia, fent equilibris entre el new roots i el dancehall van comptar amb la col·laboració de Sr. Wilson – cada cop amb més seguidors aquí al Sunsplash i també a Itàlia – i de Forelock.

I ja després de Mellow Mood i amb el públic amb ganes de més va arribar el torn d’Anthony B; la proposta del jamaicà no és res de l’altre món, una pila de versions i energia pura a dalt de l’escenari, tot i així la proposta és atractiva i de moment ha estat el concert que més gent ha aplegat al Main Stage, Anthony B és un showman, a força d’anys ha aprés a portar al públic amunt i avall, així va poder navegar pel reggae més comercial cap al dancehall i fins i tot amb temes més contundents amb les guitarres com a protagonistes, el públic acabava la nit del Main Stage encantat amb els dos últims concerts i potser satisfets per haver pogut escoltar i descobrir la música de Jese Royal.

El Main Stage, però, és només el tret de sortida de la nit – acaba a les dues del matí – i ahir hi havia propostes per tots els gustos, nosaltres marxavem cap al Showcase a veure a Jahcoustix, l’alemany té cançons molt bones i altres que no tant, fins-hi tot algunes que es dispersen per diferents estils musicals, tot i així el concert que va oferir ahir va ser força interessant, Jahcoustix pertany a aquesta nova fornada de musics europeus enamorats del roots i que el practiquen amb influències d’altres estils, això va fer que el directe, pel meu gust, li sobrés protagonisme del saxo que ens deixava reminiscències a Keny G i deslluía el directe. Pel demés bon concert de Jahcoustix que va saber jugar amb el públic que es va acostar a veure’l per ballar i corejar les seves cançons.

Mentrestant a l’Ska Club Glady Wax feia una sessió de luxe d’ska i rocksteady i Gorgon Sound aumentaven els beats de la Dub Academy amb la seva sessió.

Les cinc, o les sis,… anem al llit que avui ens esperen Easy Star All-Star, Chronixx, Alpha Blondy, Addis Pablo a la Dub, Chalart58 també a la dub, i Soweto a l’Ska Club que es tancara amb una sessió de Natty Bo i Earl Gateshead.

Did you like this? Share it:
Tags: , , , , , ,

Comments are closed.