6a nit al Rototom: Entre l’Itàlia i el complet de Busy Signal

ago 23rd, 2013 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

 

S’ha acabat una altra nit al Rototom, encara aguantem en peu tot i que en portem sis ja…. Si fa dues nits va ser la nit dedicada al reggae que es fa a la península, ahir va ser el torn del reggae italià. Al Main Stage vam poder veure dues bandes que formen part de la història del Rototom, Sud Sound System i Africa Unite; ells ja hi eren tocant fa 20 anys en la primera edició del festival i han repetit cada any exeptuant un parell de les edicions espanyoles. La nit italiana acabava al Showcase amb els Mellow Mood.

Però comencem pel principi, els concerts al Showcase comencen a les vuit del vespre i ahir era el moment de veure a un dels grups de casa que estan tenint més volada, els Mytic Souldiers eren els encarregats d’obrir els concerts del vespre i van conseguir aplegar un bon nombre de gent, el cert és que fora de Catalunya no són molt coneguts i l’actuació d’ahir, amb aparició de Sr. Wilson inclosa, els va servir per presentar-se al públic del festival després que Irie Souljah ja ho hagués fet en dies anteriors. Bona acollida i bon concert dels catalans.

L’encarregat d’obrir els concerts del Main Stage va ser Richie Spice, el jamaicà va oferir un concert que ens va portar dels seus sons més roots i més melòdics per acabar amb ritmes més dancehall. Spice no va gaudir de gaire nombre de públic, però tot i així va posar tota la carn a la graella per oferir un bon concert.

Els següents en aparèixer a l’escenari van ser els Sud SoundSystem, els italians són sinònim de festa, mantenen al públic en un gran ambient, són uns dels grups que han donat suport incondicional al festival des dels seus inicis i en la cel·lebració dels 20 anys eren un dels grups indispensables, tampoc la gent s’hi va acostar en quantitat però van rebre el suport de molts dels seguidors italians incondicionals del grup.

Els que sí que van aconseguir omplir bona part del recinte del Main van ser els Africa Unite. Ells són història del reggae, no només a Itàlia, també a bona part d’Europa han estat un grup de referència, molt bon concert dels italians que sembla que són com els bons vins, amb els anys encara sonen millor. Els ritmes roots van omplir tot el festival amb molta gent ja aplegada al Main gaudint d’uns altres que no podien faltar en aquest edició, van comptar amb dues aparicions estelars, el pimer d’ells un clàssic d’Itàlia, Jaka també hi era en la primera edició i va representar el reggae assentat i amb tradició d’Itàlia, els altres que també van aparèeixer al damunt de l’escenari amb els Africa Unite van ser un dels grups que representa l’escena actual italiana, els Mellow Mood. Una nova oportunitat per conèixer part de l’escena italiana per a quí encara no conegués aquests grups.

L’últim concert del Main Stage era un altre dels grans reclams de la nit, Busy Signal va ser l’encarregat de tancar la nit i encomanar la seva bogeria i energia a la pila de gent que va omplir el Main Stage. El Jamaicà és una dels grans de l’escena dancehall i va petar la planada de l’escenari principal amb milers de persones aplegades per veure’l. Del concert què podem dir? Ja sabeu que el dancehall no és la meva passió ni de bon tros, pullups, crits i demés van fer vibrar a tota la gent que si que ve a veure aquests músics, el cert és que el desplegament d’energia de Busy Signal és espectacular i sap contagiar l’eufòria als seus seguidors fins a l’últim moment.

Aquí s’acabaven els concerts de l’escennari principal i començaven la resta de la nit, amb el concert destacat dels Mellow Mood, per acabar de tancar la nit italiana, al Showcase i que van deixar petit aquest recinte del festival, no sé si els italians serien capaços d’omplir bona part del Main, però potser seria hora que la organització s’ho comencés a plantejar perquè l’actuació d’ahir va deixar sense espai el Showcase. El concert dels Mellow Mood va resultar no ser tot el que podríem esperar, tot i això sí que van oferir un bon concert que a més va comptar amb l’aparició de Sr. Wilson, Irie Souljah i Tosko confirmant que la conexió italo-espanyola està funcionant més bé que mai.

S’acaba una altra nit al poble del reggae, la festa contínua i continua fins la sortida del sol, nosaltres anem al llit….

Did you like this? Share it:
Tags: , , ,

Comments are closed.