5a nit al Rototom: Alborosie i l’idil·li amb el festival

ago 22nd, 2013 | By | Category: Concerts, Prncpl, Prtd

 

L’idili que viu Alborosie amb el públic del Rototom Sunsplash és espectacular, cada any que ha tocat ha estat un dels Concerts, en majúscules, del festival. I el d’ahir no va ser menys.

La nit començava amb els Skatalites, segona vegada que els veiem en tot just 10 dies, els de Lester Sterling van oferir un concert molt similar al del Trash ‘n Ready a exepció de la participació de Doreen Shaffer que va sortir per fer les delicies del públic. Com sempre el moment de obrir els concerts de les nits es presenta complicat pels grups i amb els Skatalites no va ser diferent, poc públic al principi per acabar amb bona part del Main Stage ple ballant amb l’ska dels jamaicans. Lester Sterling s’ha sabut rodejar d’un grup de grans musics per tocar els clàssics del grup. La frescura d’aquests sons dels 60 van fer ballar a tothom amb un somriure als llavis. Estava anunciada l’aparició de Doreen Shaffer que es va fer esperar però que no va decepcionar gens ni mica. My Boy Lollipop va obrir el seu repertori per fer que tothom es dispossés a passar una gran estona amb les melodies curoses de Shaffer, la van seguir Can’t you see de Delroy wilson, Nice Time, Sugar Sugar, Simmer Down,…. en fí un reguitzell de grans clàssics que units als dels Skatalites van concluir amb un gran concert, una vegada més, d’aquest grup replet de grandíssims músics i que pretén mantenir viu el sò dels Skatalites.

Després dels Jamaicans i amb el públic buidant la yard del Main es van presentar els guanyadors del Reggae Conest Europeu, els Dubheart no van gaudir de molt públic, però tot i això van oferir un molt bon concert que els va servir per acabar de presentar-se al poble del reggae de gran manera, nosaltres els descobriem ahir en directe i veient-los podem dir que seran uns dels grups que donarà a parlar en l’escena reggae europea.

Quí tampoc no va gaudir de molt públic fins ben avançada la seva actuació va ser Ce’Cile, la jamaicana està tot just obrint-se les portes al mercat internacional. El concert va anar a cavall dels ritmes dancehall i els ritmes roots més moderns, amb una gran veu i  un molt bon saver fer al damunt de l’escenari  es va posar el públic a la butxaca i va captivar-l’ho amb la seva música.

Però si el públic espreava a algú ahir aquest era, sense cap mena de dubte, Alborosie, el sicilià manté un romanç amb el públic del festival capaç de movilitzar a la gran majoria de gent que s’hi ha acostat, el concert d’ahir a la nit és de bon tros el què més gent ha aplegat a la planada del Main Stage, que ens fa tenir una idea com estarà el concert de dissabte que ve amb Damian Marley. Alborosie va oferir un concert molt semblant al que li veiem fer a Apolo ja fa unes setmanes, sabent possar-se el públic a la butxaca i portar-l’ho amunt i avall pels seus temes més aclamats i els nous del seu recent Sound The System. Bogeria total del públic amb el Sicilià que un any més demostra que és un dels grans de l’escena internacional reggae actual.

Alborosie tancava la nit al Main deixant al públic dispossat a continuar amb la festa, amb dues cites imperdibles, la primera a l’Ska Club amb Lloyd Parks & We the People Band oferint un gran concert replet de ritmes i temes clàssics del rocksteady.

L’altra cita a la que no podiem faltar era a la Dub Station amb Channel One fent de les seves, conduïnt a la gent amb els ritmes dels seus baixos i la veu de Ras Kayleb.

Acaba una altra nit, és la cinquena – que es diu ràpid – però encara reservem forces per tot el que ens depara el festival, aquesta nit tenim als Mystic Souldiers obrint el Showcase, i la nit clàssica italiana amb Africa Unite i Sud Sound System al Main i Mellow Mood al Showcase.

Did you like this? Share it:
Tags: , , ,

Comments are closed.