Rototom ’12 – 2a nit Alborosie fa petit el Main Stage

ago 18th, 2012 | By | Category: Concerts, Prtd

Segona nit al recinte del festival i segona tanda de concerts que promet moltíssim. La nit comença dora, i ho fa amb Tanya Stephens que tot i que no té gaire públic ofereix el seu concert començant pel dancehall i continuant amb els temes més melosos.

Amb el públic que havia vist Tanya Stephens més tot el públic vingut de sudamerica començava el show dels argentins que van guanyar el Contest Llatinoamericà, Los Dubbies van aplegar un bon grapat de públic que va descobrir aquesta barreja de dub i rock experimental que practiquen i que va deixar clar perquè s’han alçat amb el contest 2012.

A poc a poc es va omplint tota la plana del main stage de públic per rebre un dels responsables de les gravacions més importants de Black Uhuru, Michael Rose surt a escena disparant tots els clàssics de l’epoca en que estava amb Sly&Robbie aclaparant al públic que omple tot el recinte vibrant amb la gran veu que encara conserva el jamaicà, que tot i que potser una mica més greu conserva aquell timbre vocal inconfusible. Molt bon concert el que oferia Michael Rose i que per posar-l’hi la cirereta va fer sortir a escena al que va ser el seu primer productor, tota una llegenda del reggae pujava a escena, Niney “the Observer” Holness va saltar a l’escenari i junts van oferir-nos un dels grans èxtis de l’”Observer” com és Blood and Fire. Amb el públic totalment entregat Rose culminava el concert entre tema i tema de dancehall i del seu repertori més clàssic, tot això acompanyat amb els cors de Marcia Griffiths.

Sí amb el concert de Michael Rose semblava que la yard del main stage estava plena en el moment de començar Alborosie va quedar clar que encara faltava molta gent. Era un dels moments més esperats de la nit, amb un show que havia de portar a Albo a tocar amb molts dels músics que estan aquest dies en el festival, i això va quedar palès amb la gran movilització de públic que va haver-hi fent que tota la planada del Main estigués a rebentar. Arrencava el concert amb la veu d’Ikaya, una de les artistes que produeix Alborosie, que no es va arronsar davant de la presència massiva de gent i va demostrar en un mini concert tot el seu potencial al costat de la Shengen Band. Alborosie saltava a l’escenari preparat a fer passar una gran estona a tot el públic repassant tots els seus temes més aclamats demostrant que sap com portar al públic d’un tema a l’altre sense descans donant-ho tot. Herbalist, Nuh Betta Than Me, Police,… són alguns dels temes que fan embogir a la massive, després comença el torn dels convidats amb un ritme frenètic, un darrere l’altre van apareixent per cantar un tema amb el seu amfitrió, ho fan Michael Rose amb un gran waan di herb, els besons de Mellow Mood, Etana cantant a duo Blessings i finalment Ky-Mani Marley amb qui acaba cantant One Love. Per acabar el concert, Alborosie, ens ofereix el gran èxit Kingston Town. La gent plega cansada d’un concert carregat d’intensitat i en el que han pogut gaudir d’Alborosie en la seva màxima expressió veient-l’ho, fins hi tot, cantar International Drama convertit en un autèntic tenor.

Nosaltres no donem per gaire més, hi ha tocant els 2Tonians a l’Ska Club i els Collie Herb al Juanita, els primers amb el seu sò 2Tone un pel rude i els segons amb ritmes més New Roots que reuneixen un públic força interessant.

Segona nit i encara ha d’arribar Freddie Mcgregor, Steel Pulse, Barrington Levy,… anem cap al llit.

Did you like this? Share it:
Tags: , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.